4. helmikuuta 2013

ReferNetin kuulumisia


ReferNet - ikkuna EU:n ammatilliseen koulutukseen

http://www.oph.fi/tietopalvelut/kansainvalinen_koulutustieto/cedefop/refernet


Taokk on mukana ReferNet-verkostossa.ReferNet on Euroopan ammatillisen koulutuksen kehittämiskeskus CEDEFOPin perustama verkosto, jonka tavoitteena on koota vertailevaa tietoa jäsenvaltioiden ammatillisesta koulutuksesta. Verkosto yhdistää organisaatiot, joilla on yhteisiä etuja ammatillisen koulutuksen ja oppimisen kehittämisen alalla.

ReferNet-verkoston toiminta keskittyy tiedon dokumentointiin ja levitykseen, tiedonkeruuseen, tiedon analysointiin ja tutkimukseen.
Verkoston tavoitteena on edistää keskinäistä tiedonvaihtoa ja tukea kumppanuuden perustamista. Keskinäisellä tiedonvaihdolla verkosto tekee jäsenvaltioissa ja yhteisössä harjoitettavasta ammatillisen koulutuksen tutkimuksesta entistä avoimempaa, mikä tehostaa tutkimuksien yhteisvaikutusta.

ReferNet – verkostoon kuuluu jokaisesta jäsenvaltiosta kansallinen yhteenliittymä, joka koostuu ammatillisia oppilaitoksia edustavista organisaatioista. Suomessa ReferNetin vastuutaho on Opetushallitus.

Cedefop päätti 2011 lakkauttaa TT-Net -nimisen verkoston. Suomessa päätettiin yhdistää aikaisepi verkosto ReferNetin toimintaan.

EU:n merkitys ammatlliselle koulutukselle nyt ja tulevaisuudessa on suuri. On kiinnostavaa seurata minkälaisia linjauksia tehdään, miten ne etenevät EU:ssa ja kansallisesti.
Tietoa on runsaasti, mutta sen saavutettavuus ja käyttö opetuksen kehittämisessä on haastavaa. Suomen aikuiskoulutuskentällä ja opettajankoulutuksella on varmasti myös annettavaa ja kriittistä potentiaalia osallistua keskusteluun monissa euroopplaiseen koulutuspolitiikkaan liittyvissä kysymyksissä.
Otsikon alla olevasta linkistä pääsee aineistoihin.


2 kommenttia:

  1. Hienoa! Tuon otsikon alla olevan linkin takaa löytyy vaikka mitä. Bongasin sieltä ammatillisen koulutuksen oppimateriaalien joukosta aika asiallisen opastuksen portfolion laadinnasta, portfoliotyypeistä ja perusteluista, miksi portfoliota kannattaa tehdä. Noin niinkuin yhtenä esimerkkinä. Suosittelen linkkiin tutustumista. Eurooppalainen ammatillinen koulutus tutuksi.

    VastaaPoista
  2. Ai niin, muillekin tiedoksi, jos kiinnostaa. Se linkki liittyen portfolioon:

    http://www03.edu.fi/oppimateriaalit/portfolioam/

    VastaaPoista