25. syyskuuta 2014

Seminaari tarinan voimasta opetuksessa


TAMKin ammatillinen opettajankoulutus sekä taide, musiikki ja media -yksikkö järjestivät yhteistyössä seminaarin Tarinan voima opetuksessa 18.9.2014. Seminaarissa sai ensiesityksensä opetusviestinnällinen elokuva Virheetön banaani.

Seminaarissa oli mukana opetuksen ja viestinnän ammattilaisten lisäksi myös lukiolaisia. Alla on Pirkkalan lukion opiskelijan Anni Tapanin raportti seminaarista.Torstaina 18.9. Mediapoliksessa koettiin hienoja hetkiä Virheetön banaani -lyhytelokuvan julkaisuseminaarin tiimoilta. Paikalle oli saapunut hyvin osallistujia.

Tilaisuus alkoi kello 13 Annukka Tapanin esittelyllä jatkuen Juhana Torkin mielenkiintoisella tarinan voima -alustuksella. Juhanan innostavaa esitystä yleisö seurasi odottaen seuraavaa sanaa kiitettävällä innokkuudella. Sen jälkeen vuorossa olikin jo elokuvan ensiesitys ja keskustelua elokuvan tekemisprosessista. Elokuva on tehty opettajankoulutuksen tarpeisiin ja sen ovat toteuttaneet TAMKin medianomiopiskelijat.

Tarinan voimasta opetuksessa ja elämässä keskusteli viiden osallistujan paneeli Jussi Alhorinteen johdolla. Paneelissa mukana olivat yliopettaja Harri Kukkonen TAMKin ammatillisesta opettajankoulutuksesta, teologian tohtori, puhetaidon kouluttaja Juhana Torkki, elokuvan käsikirjoittaja ja ohjaaja, medianomi (AMK) Riitta Ryhtä, kirjailija Markku Toivonen ja elokuvatyön ja ohjauksen lehtori Arto Koskinen TAMKista. Yleisökin alkoi ottaa osaa keskusteluun niin että omaa suun vuoroa piti välillä odottaa hieman pidempäänkin! Paneelin loputtua oli vuorossa Virheetön banaani -encore ja tilaisuus päättyi arvonsa mukaisesti kuohuvaan ja kilistyksiin sekä kahvitarjoiluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti