8. joulukuuta 2016

Ensimmäinen kuukauteni TAOKissa


Olen Teemu Jokinen, 31-vuotias paljasjalkainen tamperelainen ja TAOKin uusi koulutussuunnittelija. Ensimmäinen kuukauteni TAOKissa on ollut hyvin tapahtumarikas. Itseasiassa tätäkin blogitekstiä saatan aluille Allegro-junassa Pietarista kohti Tamperetta, mutta siitä myöhemmin hieman enemmän.

Olen heti päässyt tarttumaan toimeen toden teolla erilaisten työtehtävien parissa. Muutama kansainvälinen vieras, toinen Kreikasta, toinen Venäjältä on jo ehtinyt TAOKissa vierailla. Matkasuunnitelmien tarkistukseen olen päässyt urakalla heti käsiksi; TAOKilaiset matkustavat todella paljon! Myöskin erinäisiä tilaisuuksien järjestely- ja suunnittelutehtäviä on tullut tasaiseen tahtiin. Lukemattomia muita mielenkiintoisia ad hoc -työtehtäviä on myös riittänyt yllin kyllin, mikä on mielestäni hienoa. Mieli pysyy vireänä, kun työtehtävät eivät toistu samoina vaan pitää löytää ratkaisu mitä erinäisimpiin ongelmiin.

TAOKiin integroituminen on mielestäni sujunut todella vaivattomasti. Tätä on osaltaan helpottanut monien TAOKilaisten näkeminen jo aiemman puolentoista vuoden aikana erilaisissa yhteyksissä, kuten Kehittämisen yhteisissä kehittämispäivissä. Minut on myös otettu hyvin vastaan, kun olen marraskuun alussa virallisesti aloittanut TAOKissa. Tuntuu että kaikkien TAOKilaisten kanssa on helppo tehdä yhteistyötä ja kaikilta uskaltaa kysyä neuvoa, kun hätä on suuri taikka pieni.

Edellä viittaamaani Pietarin kv-viikolle minulle avautui ainutlaatuinen mahdollisuus osallistua nopealla aikataululla peruutuksen vuoksi ja matka oli sekä ammatillisesti että elämyksellisesti menestys. TAMKista Pietarissa oli 8 hengen delegaatio, johon kuului TAOKista lisäkseni Jiri Vilppola. Kävimme eri korkeakouluissa muun muassa St. Petersburg State Forest Technical Universityssa ja Herzen Universityssa ylläpitämässä vanhoja ja luomassa uusia suhteita sekä virittelemässä mahdollisia yhteistyökuvioita tulevaisuuteen.

Odotan tulevaa vuotta 2017 innolla ja myös jännityksellä. Varmaa on se, että vuosi tulee olemaan itselleni mielenkiintoinen sekä työnsaralla erilaisten projektien, kv-vieraiden ja työtehtävien parissa että henkilökohtaisesti heinäkuussa koittavien häideni osalta. Tämän lyhyen esittelyn myötä, toivotan kaikille rauhallista loppuvuotta ja menestyksekästä vuotta 2017!

Näkymää kahvilan ikkunasta Pietarissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti