17. helmikuuta 2017

TAMKilainen tradenomiope


Katri Viitanen
Ammatillinen opettajankoulutus TAOKissa 2016


Olen Katri ja toiminut ammatillisena opettajana joulukuusta 2016. Suoritin opettajaopinnot Tampereella työn ohessa. Voin sanoa olevani TAMKin kasvatti, koska olen suorittanut myös it-tradenomi- ja tradenomi (ylempi amk) -opinnot siellä, ja onhan TAMK myös työnantajani.

Toimipisteeni on TAMK EDUssa, jossa suunnittelijana räätälöin yrityksille heidän osaamistaan syventävää koulutusta yrityksen lähtökohdista. Toimenkuvani on siten enemmänkin syventynyt kuin levinnyt 🙂

Koska työpaikkani on ollut TAMK jo kohta 13 vuotta, halusin saada opettajan työhön lähempää kosketuspintaa. Teen kuitenkin opettajien kanssa läheisesti työtä ja koen, että saman pöydän ääressä on helpompi keskustella, kun on opettajan työhön paremmin tuntemusta, vaikka vain teoriatasolla. En nimittäin kuitenkaan ajatellut itse koskaan ryhtyväni opettajaksi.

Opettajaharjoittelu antoi minulle kuitenkin vahvan tunteen siitä, että tämähän on sitä, mistä tykkään. Nautin, kun sain jakaa tietoa niin, että asiat loksahtivat opiskelijoissa paikoilleen. Sain tehdä opettajaharjoitteluni ikäihmisten parissa heidän digiosaamistaan parantaen, ja saan myös jatkaa sitä työtä. Opettajan työ antaa minulle valtavasti eväitä myös TAMKin toimenkuvaan, molemmat oikeastaan täydentävät toisiaan.

Yritän osaltani olla vaikuttamassa ikäihmisten digiosaamiseen. Seniorit ovat kuitenkin suuri vajaakäytössä oleva voimavara, eivätkä pelkästään kuluerä. Kuitenkaan heidän digiosaamiseensa
ei panosteta, vaikka siitä puhutaan paljon. Ammatti-identiteettini on voimistunut ja vahvistunut ja olen yhä enenevässä mielessä sitä mieltä, että tämä on sitä mitä haluan tehdä!

 Katri Viitanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti