14. marraskuuta 2017

Verkkopedagogina Lontoossa


Karoliina ”Karo” Leikomaa
Ammatillinen opettajankoulutus TAOKissa 2014 


Suoritin TAOKin ammatillisen opettajankoulutuksen yrittävyyspedagogiikan ryhmässä Tampereella, valmistuin keväällä 2014. Taustalla minulla oli insinööri AMK -tutkinto TAMKin Environmental Engineering -linjalta, yrittäjän ammattitutkinto Tampereen aikuiskoulutuskeskuksesta, kasvatustieteen perusopinnot Tampereen yliopistosta sekä johtamistaidon erikoistumisopinnot TAMKista.

Opettajankoulutukseni jälkeen muutin Lontooseen, jossa työskentelin Online Learning Coordinatorina CIPD-nimisessä koulutusinstituutissa. Työnkuvaani kuului pääosin Moodle-ylläpitoa, mitä olin Suomessakin tehnyt, mutta myös verkko-opetuksen kehittämistä yhdessä kurssien tuutoreiden kanssa. CIPD tuottaa HR-henkilöstön koulutusta ja sertifiointia, jota täällä Britanniassa arvostetaan melko tavalla. Kurssit käsittelivät paitsi HR-työtä niin myös mm. Britannian työlakia. Räätälöityjä koulutuksia pidettiin myös mm. Lähi-Itään, Afrikkaan ja Aasiaan verkon välityksellä.

Määräaikaisen sopimukseni päätyttyä jäin äitiyslomalle, mutta koska halusin pysyä mukana ammatillisessa kehityksessä myös vauva-arjessa, hain opiskelemaan University College Londonin (UCL) Institute of Educationin maisterilinjalle MA in Education and Technology. Pääsyvaatimuksena UCL:iin oli paitsi vähintään Bachelor's Degree, myös opettajankoulutus. Tällä hetkellä teenkin päättötyötäni, Dissertation, pelillisestä oppimisesta ja sen hyödyntämisestä opettajankoulutuksessa.

Vaikka en ole itse suoranaisesti opettaja, olen silti kouluttanut mm. työkalujen käyttöä, myyntiä (Sales Coachin roolissa), sekä verkkopedagogiikkaan liittyviä asioita. Opettajankoulutus onkin ollut ehdoton voimavara näitä koulutuksia suunnitellessa ja pitäessä, sillä olen saanut varmuutta omaan työhöni nimenomaan opettajankoulutuksen kautta. Lisäksi uskon, että myös opetuksen tukihenkilöstön, kuten verkkopalveluiden kehittäjien ja ylläpitäjien, on hyödyllistä ymmärtää pedagogiikkaa ja opettajan työtä, mihin TAOK on antanut loistavat valmiudet!

Karoliina Leikomaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti