27. maaliskuuta 2015

Momento-hanke kouluttaa monikulttuurista osaamista

MOMENTO – Monikulttuurinen mentorointi ja ohjaus -hanke järjestää opetus- ja ohjaushenkilöstölle koulutusta mm. oppimisvaikeuksista ja opiskelun haasteista monikulttuurisessa ohjauksessa.

Koulutuksen toinen teemapäivä järjestettiin 26.3. aiheena Maahanmuuttajien oppimisvaikeuksien tunnistaminen. Aiheen kouluttajina ja keskustelun herättäjinä toimivat erityisopettaja, suomen kielen opettaja Anu Arvonen ja psykologi Anne Nurminen. 
Jenni Koivumäki, joka opettaa mm. maahanmuuttajien valmistavassa koulutuksessa, arvioi saaneensa koulutuksesta välineitä, joiden avulla tunnistaa opiskelijoiden oppimisvaikeuksia. ”Kouluttajat nostivat hienosti esiin myös opiskelijan huomioimisen kokonaisuutena taustoineen ja kokemuksineen”, kehui Jenni.

Erityisopettajiksi opiskelevat ammatilliset opettajat Jani Alanen ja Risto Knutars puolestaan kertoivat päivän erityisesti saaneen heidät huomaamaan, että oppimisvaikeudet ovat samanlaisia niin maahanmuuttajaopiskelijoilla kuin syntyperäisillä suomalaisillakin.


Hankkeen seuraava koulutuspäivä järjestetään 17.4. teemalla Traumaattisten kokemusten vaikutus oppimiseen. Koulutuspäivään voit ilmoittautua tästä.

Lisätietoja hankkeesta: http://www.tamk.fi/web/tamk/-/momento-monikulttuurinen-mentorointi-ja-ohja-1 

Teksti ja kuvat: Emma Roinila
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti